ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ – ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

Αριθμ. Πρωτ. 83

Θεσσαλονίκη 23/01/2015

Φίλοι μας,

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου των Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης σας εύχεται ΚΑΛΗ  ΧΡΟΝΙΑ. Το πρόγραμμα μας μέχρι και τον Απρίλιο έχει ως εξής:

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου (ώρα 20:00): Ομιλία του καθηγητή του Πανεπιστημίου της Πάτρας, δρ. Γ. Παπαθεοδώρου με θέμα: Αλεξάνδρεια καταβυθισμένηΜια παλαιογεωγραφική ανάπλαση της Ελληνιστικής Αλεξάνδρειας. Η πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία θα γίνει στην αίθουσα Μανώλης Ανδρόνικος, στο ΑΜΘ.

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου (ώρα 11:00): Ξενάγηση στην εκκλησία και την Κρύπτη του Αγίου Δημητρίου από την βυζαντινολόγο δρ. Ε. Μαρκή. Συγκέντρωση στον αύλιο χώρο του Ι. Ν. στις 10:45.

ΜΑΡΤΙΟΣ

Παρασκευή 6 Μαρτίου: Παρακολούθηση των Β’ Χαιρετισμών στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο Μελισσοχώρι. Αναχώρηση από το χώρο του ΑΜΘ (ώρα 16:00). Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 10€. Δηλώσεις συμμετοχής από την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου, στη Γραμματεία του Συνδέσμου.

Τετάρτη 11 Μαρτίου (ώρα 17:00): Εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Στην περίπτωση μη απαρτίας η συνέλευση θα επαναληφθεί στις 18:00, την ίδια ημέρα και στην ίδια αίθουσα (αίθουσα Μ. Ανδρόνικος). Πριν από την ψηφοφορία θα γίνει απολογισμός του έργου του απερχόμενου Δ. Σ. καθώς και οικονομικός απολογισμός. Θα επιθυμούσαμε να είστε όλοι εκεί. Οι προτάσεις σας λαμβάνονται πάντα υπόψη.

Τα μέλη που θα επιθυμούσαν να μετέχουν στο επόμενο Δ. Σ. θα πρέπει να καταθέσουν έγγραφη αίτηση συμμετοχής στις αρχαιρεσίες, από την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου μέχρι και την Πέμπτη 5 Μαρτίου, στη Γραμματεία του Συνδέσμου.

Σας υπενθυμίζουμε ότι δικαίωμα ψήφου έχουν τα μέλη που είναι ταμειακά τακτοποιημένα.

Η ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΣΙΚΕΛΙΑ

Όπως σας είχαμε  πληροφορήσει σε προηγούμενο γράμμα μας, σχεδιαζόταν εκδρομή στη Σικελία από 13/04 – 21/04/2015. Την εκδρομή είχε αναλάβει το Πρακτορείο Splendid (Μητροπόλεως 28, τηλ. 2310 244260, κυρία Νικολαϊδου). Δυστυχώς για λόγους ανώτερους από τη θέληση μας ο χρόνος της εκδρομής μετατίθεται για αργότερα, όταν οι συνθήκες θα είναι πιο κατάλληλες. Διερευνητικά συγκεντρώνουμε πληροφορίες για Βερολίνο ή Πολωνία, για την προαναφερθείσα ημερομηνία. Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας μόλις θα έχουμε κάποιες πιο συγκεκριμένες πληροφορίες.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ – ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΕΙΣ

Παρακαλούνται τα μέλη του Συνδέσμου:

–     Να δηλώσουν τα e-mail τους,

–     Να αντικαταστήσουν την κάρτα μέλους, εφόσον αυτή έληξε, προσκομίζοντας μία φωτογραφία στη Γραμματεία

–     Να τακτοποιήσουν τις οικονομικές τους εκκρεμότητες

–     Να παρακολουθούν και να παρευρίσκονται και στις εκδηλώσεις του ΑΜΘ.

Το Δ. Σ. αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει το κοσμηματοπωλείο ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ (Βιλδιρίδη – Μακρή), που για μια ακόμη φορά προσέφερε το γούρι (του 2015) στην κοπή της βασιλόπιτας του Συνδέσμου, που έγινε στο Χαμόδρακα στις 19 Ιανουαρίου.

Σας θυμίζουμε ότι τα γραφεία του Συνδέσμου είναι ανοικτά κάθε Τρίτη και Πέμπτη (από 11:00 μέχρι 13:00). Το σταθερό τηλέφωνο του Συνδέσμου άλλαξε και είναι: 2313 310245, ενώ το κινητό παραμένει το ίδιο: 6977678428 και το

e-mail: friends.amth@culture.gr

Θερμές ευχές για ΚΑΛΗ και ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ.

Φιλικά

το Δ. Σ. του Συνδέσμου

Δημοσιεύτηκε στο Εκδηλώσεις