ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ – ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2020

Αριθμ. Πρωτ. : 320                                                                                                            

Θεσσαλονίκη, 6 Οκτωβρίου 2020

Αγαπητοί μας Φίλοι,

Ευχόμαστε να είσαστε όλοι καλά και με την καλύτερη διάθεση. Δυστυχώς μεσολάβησε ένα μακρύ διάστημα σιωπής, που οφειλόταν αφενός μεν στις θερινές διακοπές και αφετέρου στη πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε εδώ και κάποιους μήνες. Στο πρόσφατο συμβούλιο του Δ. Σ. αποφασίστηκε να κάνουμε μικρές αλλά αρκετά σημαντικές δράσεις, πάντα με τη βοήθεια και τη συμμετοχή σας και λαμβάνοντας αυστηρά υπόψη τους περιοριστικούς κανόνες που επιβάλλονται. Έτσι διαμορφώσαμε ένα μικρό πρόγραμμα, κυρίως επισκέψεων και ξεναγήσεων.Για τη συμμετοχή σας στις δράσεις μας θα πρέπει να δηλώνετε ότι επιθυμείτε να λάβετε μέρος σ’ αυτές,τηλεφωνώντας στη Γραμματεία του Συνδέσμου (2313310245 και 6977678428, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη από 11:00 έως 13:00) δηλώνοντας ονοματεπώνυμο και αριθμό τηλεφώνου.

 

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου (ώρα 10:30 και 11:00): Επίσκεψη στο ΑΜΘ και ξενάγηση στην περιοδική έκθεση: «Προλεγόμενες: ιστορίες που ντύθηκε το σώμα». Η έκθεση διαπραγματεύεται την αναμέτρηση ή την συμπόρευση του γυναικείου σώματος με τις αναπαραστάσεις, όπως έχουν αποτυπωθεί σε ιστορίες και μύθους διάφορων πολιτισμών. Η ξενάγηση θα γίνει σε 2 ομάδες των 12 ατόμων. Συνάντηση στο ΑΜΘ στις 10:15 για την πρώτη ομάδα και ώρα 10:45 για τη δεύτερη.Απαραιτήτως θα πρέπει να δηλώσετε τη συμμετοχή σας στη Γραμματεία του Συνδέσμου από την  Τρίτη 13 Οκτωβρίου και να έχετε μαζί σας μάσκα.

 

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου (ώρα 18:00): Η εκδήλωση με τίτλο: «Ένας ανθοπώλης, μια πριγκίπισσα και 20 μέτρα ηφαιστειακής τέφρας. Οι άγνωστες ιστορίες της Πομπηίας». Εικονική περιήγηση στην Πομπηία, το Ερκολάνο και τον κόλπο της Νάπολης, από τον αρχαιολόγο Θοδωρή Παπακώστα. Η εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα Μ. Ανδρόνικος στο ΑΜΘ. Θα τηρηθούν οι προβλεπόμενοι κανόνες, όπως περιορισμένος αριθμός ατόμων στην αίθουσα, αποστάσεις, μάσκα κλπ. Δηλώσεις συμμετοχής στη Γραμματεία του Συνδέσμου από την Τρίτη 20 Οκτωβρίου.

 

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου (ώρα 11:00) : Επίσκεψη στους «Κήπους του Πασά» και ξενάγηση στην εκκλησία του Αγίου Παύλου και στον περιβάλλοντα χώρο. Οι Κήποι του Πασά εντάσσονται στους Αστικούς Μύθους. Πρόκειται για ένα καταπράσινο περιφραγμένο πάρκο, έξω από τα ανατολικά Τείχη της πόλης πίσω από το Νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος. Οι Κήποι καταλαμβάνουν έκταση 1000τ.μ. και ανήκουν στην Φιλόπτωχο Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης. Συνάντηση 15΄ πριν από την ώρα της ξενάγησης. Δηλώσεις συμμετοχής στη Γραμματεία του Συνδέσμου από την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου. Λεωφορείο Νο 24 (από πλατεία Ελευθερίας), στάση Άγιος Παύλος. Η εκδήλωση θα ματαιωθεί μόνο σε περίπτωση βροχής.

 

Τρίτη 10 Νοεμβρίου (ώρα 11:00): Επίσκεψη στο Τελλόγλειο Ίδρυμα και ξενάγηση στην περιοδική έκθεση: «Finotti: Fine Notte. Το τέλος της νύχτας». Ο Finotti είναι ένας από τους μεγαλύτερους εν ζωή γλύπτες. Η έκθεση παρουσιάζει ένα αντιπροσωπευτικό σύνολο των έργων του (70 έργα), τα περισσότερα από τα οποία είναι από μάρμαρο και μεγάλων διαστάσεων. Ο Finotti επηρεάστηκε από την Αρχαία Ελληνική Γλυπτική, όταν ο Ιόλας τον έφερε στην Αθήνα και επισκέφθηκε την Ακρόπολη και τα Μουσεία της πόλης. Η ξενάγηση θα γίνει σε 2 ομάδες των 18 ατόμων. Το εισιτήριο εισόδου είναι 2,5€ (για άτομα μεγαλύτερα των 65 ετών). Η συνάντηση θα γίνει 15΄ πριν αρχίσει η ξενάγηση, στον χώρο του Τελλογλείου Ιδρύματος. Δηλώσεις συμμετοχής στη Γραμματεία του Συνδέσμου από την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου.

 

Η συμμετοχή σας στις εκδηλώσεις του Συνδέσμου θα μας δώσει χαρά και κουράγιο.

Φιλικά

Το Δ. Σ. του ΣΦΑΜΘ

Δημοσιεύτηκε στο Ανακοινώσεις, Εκδηλώσεις, Νέα