ΜΑΡΤΙΟΣ -ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2020

Αριθμ. Πρωτ. : 297                                    

Θεσσαλονίκη,  28 Ιανουαρίου 2020

Αγαπητοί μας φίλοι,

Σας αποστέλλουμε τη συνέχεια του προγράμματος των δράσεων του Συνδέσμου. Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, ότι η προγραμματισμένη ημερήσια εκδρομή για την Καβάλα θα πραγματοποιηθεί αντί της Πέμπτης 27ης Φεβρουαρίου, την Δευτέρα 24η Φεβρουαρίου 2020. Όσον  αφορά στα λοιπά στοιχεία της εκδρομής αυτά παραμένουν τα ίδια, ήτοι:

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου, (ώρα 08:30): Εκδρομή στην πόλη της Καβάλας. Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Καβάλας, στην περιοδική έκθεση με τίτλο: «Σημείο Συνάντησης» μεταξύ Αρχαιολογίας και Τέχνης, με έργα από τη μεγάλη συλλογή της Τράπεζας της Ελλάδος, που πρώτη φορά ταξιδεύουν εκτός Αθήνας, προκειμένου να συνομιλήσουν με τις αρχαιότητες της Καβάλας και της ευρύτερης περιοχής.  Το κόστος της εκδρομής ανέρχεται στα 20€. Δηλώσεις συμμετοχής στη Γραμματεία του Συνδέσμου από την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου, καταβάλλοντας 10€ (προκαταβολή). Συγκέντρωση στο χώρο του ΑΜΘ στις 08:15.

ΜΑΡΤΙΟΣ

Τετάρτη 4 Μαρτίου, (ώρα 11:00): Επίσκεψη στο ΑΜΘ και ξενάγηση στην Εικαστική Έκθεση: «Αρμάος, Πορταλάκη, πορεία για δύο. Αφαίρεση – Γεωμετρία – Τέχνη». Συνάντηση στην είσοδο του Αρχαιολογικού Μουσείου, ώρα 10:45.

Τρίτη 10 Μαρτίου, (ώρα 10:30): Επίσκεψη στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του ΑΠΘ και ξενάγηση στην έκθεση των Χαρτών του Τμήματος Τοπογράφων Μηχανικών. Συγκέντρωση εμπρός από τη Βιβλιοθήκη του ΑΠΘ στις 10:15.

Τετάρτη 11 Μαρτίου, (ώρα 19:00): Διάλεξη του Γεωργίου Κυριακοπούλου, ερευνητή της Νεότερης Ελληνικής Κεραμικής, με θέμα: «Οι ενδεχόμενες χρήσεις των αγγείων: Αποσύνδεση μορφολογίας και χρήσης στα νεότερα χρηστικά κεραμικά». Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Μ. Ανδρόνικος στο ΑΜΘ. Είσοδος ελεύθερη.

Παρασκευή 13 Μαρτίου, (ώρα 17:00): Παρακολούθηση των Β΄ Χαιρετισμών στον Ι. Ν. της Παναγίας Φανερωμένης, Νέας Μηχανιώνας. Συγκέντρωση στο χώρο του ΑΜΘ στις 16:45. Το κόστος της εκδήλωσης ανέρχεται στα 7€. Δηλώσεις συμμετοχής στη Γραμματεία του Συνδέσμου από την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου.

Δευτέρα 23 Μαρτίου, (ώρα 08:30): Εκδρομή στην Πέλλα, επίσκεψη στην περιοδική έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου, με θέμα: «Γυναίκες Υπερήφανες και Ερωτεύσιμες», καθώς και επίσκεψη στον Αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας, εφόσον ο καιρός θα το επιτρέπει. Η εκδήλωση κοστίζει 15€. Δηλώσεις συμμετοχής στη Γραμματεία του Συνδέσμου από την Πέμπτη 5 Μαρτίου, καταβάλλοντας 5€. Συνάντηση στο χώρο του ΑΜΘ στις  08:15.

Κυριακή 29 Μαρτίου, (ώρα 11:00): Επίσκεψη στο ΑΜΘ και ξενάγηση στα ευρήματα του Ναού της Αφροδίτης (οδού Αντιγονιδών). Η ξενάγηση θα γίνει από τον Ομότιμο Καθηγητή του ΑΠΘ δρ. Καραδέδο.  Συνάντηση στην είσοδο του ΑΜΘ, στις 10:45.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ

Τετάρτη 1 Απριλίου, (ώρα 17:00): Απολογισμός δράσεων του Συνδέσμου και Οικονομικός Απολογισμός για την περίοδο Μάρτιος 2019 – Μάρτιος 2020. Σε περίπτωση μη απαρτίας των μελών του Συνδέσμου των Φίλων του ΑΜΘ η συνεδρίαση θα επαναληφθεί μια ώρα αργότερα, δηλαδή, ώρα 18:00. Η παρουσία σας είναι απαραίτητη για την καλύτερη λειτουργία του Συνδέσμου και τον καλύτερο προγραμματισμό.

Τετάρτη 8 Απριλίου, (ώρα 19:00): Διάλεξη από τη δρ. Μαίρη Παπαγεωργίου, αρχαιολόγο Εφορείας Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας και Ευρυτανίας, με θέμα: «Επιτύμβια αρχαϊκά αγάλματα στο ανατολικό νεκροταφείο του Οπούντα: Οι Κούροι της Αταλάντης». Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Μ. Ανδρόνικος, στο ΑΜΘ. Η είσοδος είναι ελεύθερη. 

Τετάρτη 22 Απριλίου, (ώρα 08:30): Ημερήσια εκδρομή στο γύρο της Σιθωνίας (Νικήτη – Βασιλική Σοφρωνίου – παλιά Νικήτη), Συκιά (Ι. Ν. Αγίου Αθανασίου, εκκλησία 200 ετών) κλπ. το κόστος της εκδήλωσης ανέρχεται στα 20€. Δηλώσεις συμμετοχής στη Γραμματεία του Συνδέσμου από την Τρίτη 31 Μαρτίου, καταβάλλοντας 10€. Συνάντηση στο χώρο του ΑΜΘ, στις 08:15.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τα μέλη του Συνδέσμου για την απόφαση του Δ. Σ. σχετικά με τις δηλώσεις συμμετοχής στις ημερήσιες εκδρομές, ότι μπορείτε μεν να δηλώνετε τηλεφωνικά τη συμμετοχή σας, αλλά σας γνωρίζουμε ότι θα προηγούνται τα μέλη που θα έχουν καταβάλει και προκαταβολή.

Φιλικά

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου

Δημοσιεύτηκε στο Εκθέσεις