ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ – ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2020

Αριθμ. Πρωτ. : 290                                                                                                            

Θεσσαλονίκη, 27 Δεκεμβρίου 2019

Αγαπητοί μας φίλοι,

Ο Σύνδεσμος των Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης σας εύχεται το νέο Έτος να είναι για όλους Έτος Δημιουργικό, Χαρούμενο και Ευτυχισμένο. Μαζί με τις εγκάρδιες ευχές μας σας αποστέλλουμε και το πρόγραμμα των πρώτων μηνών του 2020. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2020

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου, (ώρα 19:00): Ομιλία της Katja Sporn, Prof. Dr. Διευθύντριας του Γερμανικού Ινστιτούτου Αθηνών, με θέμα: «Ιερό Καλαποδίου Φθιώτιδας. Νέες έρευνες και προοπτικές». Η ομιλία θα γίνει στην αίθουσα Μ Ανδρόνικος στο ΑΜΘ, και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Σάββατο 18 Ιανουαρίου, (ώρα 13:00): Κοπή της καθιερωμένης βασιλόπιτας του Συνδέσμου στο Εστιατόριο Χαμόδρακας (Μανώλη Γαγύλη 13, τηλ. 2310 447943, Λεωφορείο Νέα Κρήνη Νο 5, στάση Χαμόδρακας). Η τιμή της εκδήλωσης ανέρχεται στα 20€. Δηλώσεις συμμετοχής στη Γραμματεία του Συνδέσμου από την Τρίτη 07 Ιανουαρίου. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το Γούρι 2020, θα είναι προσφορά του Κοσμηματοπωλείου «το Δημιουργικό» του ζεύγους Βιλδιρίδη – Μακρή. Η παρουσία σας στην ξεχωριστή αυτή εκδήλωση θα μας δώσει μεγάλη χαρά.

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου, (ώρα 17:30): Επίσκεψη και ξενάγηση στην περιοδική έκθεση «Ορυκτά και Άνθρωπος» του Αριστοτελείου Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, του ΑΠΘ (Α Προβλήτα, Λιμάνι). Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Ν. Γουλανδρή. Είσοδος ελεύθερη. Συνάντηση στην είσοδο του Μουσείου, ώρα 17:15.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2020

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου, (ώρα 19:00): Διάλεξη της δρ. Βασιλικής Μισαηλίδου – Δεσποτίδου, Επίτιμης Εφόρου Αρχαιοτήτων, με θέμα: «Ο προκασσάνδρειος οικισμός της Πυλαίας. Μια απρόσμενη ανακάλυψη με αφορμή το έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης». Η ομιλία θα γίνει στην αίθουσα Μ. Ανδρόνικος του ΑΜΘ. Είσοδος ελεύθερη.

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου, (ώρα 10:30): Επίσκεψη και ξενάγηση στην έκθεση «Λιούμποβ Πόποβα, Φόρμα, Χρώμα, Χώρος» στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (MOMus). Η Λ. Πόποβα υπήρξε σημαντική καλλιτέχνης, εκπρόσωπος της Ρωσικής Πρωτοπορίας. Η μετάβαση στη Μονή Λαζαριστών θα γίνει με λεωφορείο που θα ξεκινήσει από το χώρο του ΑΜΘ στις 10:00 (ακριβώς). Το κόστος της εκδήλωσης ανέρχεται στα 5€ (2€ το εισιτήριο εισόδου και 3€ το λεωφορείο). Δηλώσεις συμμετοχής στη Γραμματεία του Συνδέσμου από την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου.

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου, (ώρα 08:30): Εκδρομή στην πόλη της Καβάλας. Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Καβάλας, στην περιοδική έκθεση με τίτλο: «Σημείο Συνάντησης» μεταξύ Αρχαιολογίας και Τέχνης, με έργα από τη μεγάλη συλλογή της Τράπεζας της Ελλάδος, που πρώτη φορά ταξιδεύουν εκτός Αθήνας, προκειμένου να συνομιλήσουν με τις αρχαιότητες της Καβάλας και της ευρύτερης περιοχής.  Το κόστος ανέρχεται στα 20€. Δηλώσεις συμμετοχής στη Γραμματεία του Συνδέσμου από την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου, καταβάλλοντας 10€ ως προκαταβολή. Συγκέντρωση στο χώρο του ΑΜΘ στις 08:15.

Το Δ. Σ. του Συνδέσμου των Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης με οδύνη σας γνωστοποιεί το θάνατο της Διευθύντριας του Μουσείου δρ. Ευαγγελίας Στεφανή– της Λιάνας μας, που έφυγε από κοντά μας τόσο νωρίς. Η πάντα χαμογελαστή, Λιάνα μας, άφησε ένα δυσαναπλήρωτο κενό τόσο στην οικογένεια της, στην αρχαιολογική κοινότητα όσο και σε εμάς.  

Εκ μέρους του Δ. Σ. του Συνδέσμου

Η Πρόεδρος

Άννη Φουτσιτζόγλου

 

Δημοσιεύτηκε στο Εκδηλώσεις, Νέα