ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2019

Αριθμ. Πρωτ.: 285                                                         Θεσσαλονίκη,    21 Νοεμβρίου 2019

 

Αγαπητοί μας φίλοι,

Το πρόγραμμα για το κλείσιμο του 2019 – που τόσο γρήγορα πέρασε – έχει διαμορφωθεί ως εξής:

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου (ώρα 11:00): Επίσκεψη στον Ι. Ν. του Προφήτη Ηλία (στη συμβολή των οδών Ολυμπιάδος και Προφήτη Ηλία, Άνω Πόλη). Θα μας συνοδεύει η Αρχαιολόγος – Βυζαντινολόγος δρ. Ευτέρπη Μαρκή. Συνάντηση στον αύλειο χώρο του ναού στις 10:45.

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου (ώρα 19:00): Ομιλία του Αρχαιολόγου δρ. Δημητρίου Αθανασούλη, Προϊστάμενου ΕΦΑ Κυκλάδων, με θέμα: «Οι μεταμορφώσεις ενός μνημείου: η Επισκοπή Σικίνου». Η ομιλία θα γίνει στην αίθουσα Μ. Ανδρόνικος και η είσοδος είναι θα ελεύθερη.  

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου (ώρα 11:00): Επίσκεψη στην Πινακοθήκη της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (Νικ. Γερμανού 1, 6ος όροφος). Θέμα της περιοδικής έκθεσης: «Η Θεσσαλονίκη στους ζωγράφους». Συνάντηση στις 10:45 στην είσοδο της Πινακοθήκης. Στη συνέχεια επίσκεψη στην βιβλιοθήκη της ΕΜΣ όπου θα ξεναγηθούμε στη συλλογή των Χαρτών της Εταιρείας.

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου (ώρα 11:00): Το Αρχαιολογικό Μουσείο και ο Σύνδεσμος Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης σας προσκαλούν στον καθιερωμένο στολισμό του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στο φουαγιέ του μουσείου. Θα προηγηθεί εργαστήριο κατασκευής στολιδιών αρχαιολογικής έμπνευσης για παιδιά ηλικίας 3 έως 13 ετών, τα οποία κατόπιν θα στολίζουν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Κλείνοντας το Δ. Σ. του Συνδέσμου των Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης θα ήθελε να σας ευχηθεί θερμά ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ, να περάσετε ευχάριστα και χαρούμενα μ’ αυτούς που αγαπάτε. Ο νέος χρόνος να φέρει σε όλους μας αισιοδοξία, υγεία και εκπλήρωση των προσδοκιών μας.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Φιλικά

Το Δ. Σ. του Συνδέσμου

 

Δημοσιεύτηκε στο Εκθέσεις